Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας στο διαδίκτυο

Η πιλοτική λειτουργία της ιστοσελίδας για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, ξεκίνησε! Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ιδρύθηκε το 1909 ...


Η πιλοτική λειτουργία της ιστοσελίδας για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, ξεκίνησε! Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ιδρύθηκε το 1909 από τον Κωνσταντίνο Ρωμαίο, με δαπάνη της έν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.



Το 2012, στα πλαίσια του προγράμματος «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας» (πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΕΣΠΑ),το Μουσείο αναβαθμίζεται και δημιουργεί την νέα του έκθεση. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει εκτός των εκθεμάτων υψίστης σημασίας, ανέκδοτο αρχειακό υλικό το οποίο παρουσιάζεται με μοναδικό διαδραστικό τρόπο σε τελευταίας γενιάς τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο του έργου, είναι εν εξελίξει η ψηφιοποίηση των εκθεμάτων και του αρχειακού υλικού που πρώτη φορά θα δημοσιευτεί. Έτσι θα μπορεί όλος ο κόσμος να μάθει για την Τεγέα-Τρίπολη-Ελλάδα και ο επισκέπτης του Μουσείου να δει την ιστορία μέσα από εφαρμογές που θα κινούνται σε ένα ευχάριστο διαδραστικό περιβάλλον. Οι εφαρμογές αυτές πραγματοποιούνται πάνω σε διαδραστικές τράπεζες τελευταίας τεχνολογίας.
Να σημειωθεί ότι η Άννα Καραπαναγιώτου (προϊσταμένη της ΛΘ' ΕΠΚΑ – Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων), είχε πει, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Τρίπολη, ότι το συγκεκρειμένο έργο θα τελειώσει στο τέλος του 2013.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tegeamuseum.gr.




Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια