Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σινεμά με θέα το Κονώνειο

Η παραλία Βοτσαλάκια θα αποκτήσει κινηματογράφο, χώρο εστίασης και πάρκινγκ Θερινό σινεμά θέλουν. Δεν έχουν αντίρρηση και για χώρους σ...


Η παραλία Βοτσαλάκια
θα αποκτήσει κινηματογράφο,
χώρο εστίασης
και πάρκινγκ
Θερινό σινεμά θέλουν. Δεν έχουν αντίρρηση και για χώρους στάθμευσης. Αλλά όταν φτάνουν σε επεκτάσεις αναψυκτηρίων ή σε δημιουργία νέων οι κάτοικοι του Πειραιά διαμαρτύρονται. Έχουν μάλιστα και «άσο» στο μανίκι. Το αναψυκτήριο στα Βοτσαλάκια είναι αυθαίρετο, λένε.


Μόλις το άκουσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από τους Νίκο Μπελαβίλα, Γιώργο Κοιμίση και Μαρία Σταθάκη, κατανόησε πως οι αμφιβολίες για το συγκεκριμένο κτίσμα ίσως έχουν βάση. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά έδωσαν απαντήσεις που δεν θεωρήθηκαν πειστικές. Κι έτσι, η επέκταση του εν λόγω αναψυκτηρίου απορρίφθηκε. Όσο για το αναψυκτήριο της Φρεαττύδας, έγινε ειδική μνεία στη γνωμοδότηση ότι θα πρέπει να λειτουργεί μόνο ημέρα.


Τα παρακείμενα τμήματα του Κονώνειου τείχους δεν βλάπτονται, παρά μόνο από τη γειτνίασή τους με το πάρκινγκ της Φρεαττύδας, το οποίο το ΚΑΣ ζήτησε να περιοριστεί.

Στην παραλία «Βοτσαλάκια», όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις πισίνας, μικρού γηπέδου τένις και αναψυκτηρίου, καθώς και χώρος στάθμευσης, θα δημιουργηθούν: ένας διώροφος θερινός κινηματογράφος με αυτοτελές κυλικείο, 248 θέσεων και συνολικού εμβαδού 600 τ.μ., ένας χώρος εστίασης στον α΄όροφο κτιρίου του κολυμβητηρίου, οργανωμένο πάρκινγκ δίπλα στον κινηματογράφο, καθώς και χώρος για την ανάπτυξη ομπρελών.

Στην περιοχή της Φρεαττύδας συνεχίζονται τα έργα προστασίας και ανάδειξης του Κονώνειου Τείχους. Για την περιοχή προτείνεται η δημιουργία αναψυκτηρίου 30 τ.μ., με υπαίθριο χώρο, άλλα 30 τ.μ. για τραπεζοκαθίσματα, καθώς και ένα οργανωμένο πάρκινγκ περίπου 250 τ.μ. Αυστηρή εντολή ωστόσο δόθηκε για την απομάκρυνση των τεράστιων κάδων απορριμάτων που υποβιβάζουν το χώρο αλλά και για την καθαίρεση όλων των παραπηγμάτων που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή από διάφορους συλλόγους συντελώντας σε μία εικόνα μεγάλης υποβάθμισης.

Μέλη του συμβουλίου σημείωσαν ότι αυτές οι αναπλάσεις είναι αναστρέψιμες. Έτσι ώστε, αν εμφανιστεί ένα σχέδιο με όραμα για τη συνολική διαχείριση των ακτών μπορούν να φύγουν εύκολα. Ωστόσο για την άσχημη εικόνα που δίνει σήμερα η περιοχή θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν τόσο ο δήμος όσο και οι αστυνομικές αρχές εφ΄ όσον υπάρχουν παραβάσεις. Διαφορετικά, όπως επισημάνθηκε στο συμβούλιο, τα μέτρα που λαμβάνονται από το ΥΠΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσουν.




Πηγή: Α. Κώττη, Έθνος, Μ. Θερμού, Το Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια