Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέο μουσείο για την αρχαία Λυκία

Το υπαίθριο μουσείο θα κατασκευαστεί στον ρωμαϊκό σιτοβολώνα στα Μύρα. Κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν για την δημιουργία του Μουσ...

Το υπαίθριο μουσείο
θα κατασκευαστεί
στον ρωμαϊκό σιτοβολώνα στα Μύρα.

Κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν για την δημιουργία του Μουσείου της Λυκίας στη νότια επαρχία του Demre στην περιοχή της Αττάλειας στην Τουρκία. 

Το νέο υπαίθριο μουσείο θα κατασκευαστεί στη Ρωμαϊκή σιταποθήκη στο λιμάνι της αρχαίας πόλης Ανδριάκης και στην αρχαία Αγορά των Μύρων.

Οι θάλαμοι εισιτηρίων, τα διοικητικά γραφεία, οι καφετέριες και οι χώροι υγιεινής έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τον καθηγητή Nevzat Çevik, επικεφαλής των ανασκαφών στα Μύρα-Ανδριάκη του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Akdeniz και σύμβουλο του κατασκευαστικών έργων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του έργου, το οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2013, μια αρχαία σιταποθήκη θα μετατραπεί σε μουσείο για πρώτη φορά στην Τουρκία. Η σιταποθήκη του Αδριανού, η οποία χρονολογείται από τη ρωμαϊκή περίοδο στην αρχαία Ανδριάκη, θα αποτελέσει το κλειστό τμήμα του νέου Μουσείο της Λυκίας. Η σιταποθήκη, η οποία ήταν μία από τις μεγαλύτερες κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, χτίστηκε το 126 μ.Χ. και αποτελείται από επτά δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει διαστάσεις 65 μέτρα μήκος και 32 μέτρα πλάτος.

Τα νέα αρχαία κτίσματα που θα αποκαλυφθούν στην εμπορική αγορά και στον αρχαίο λιμάνι της Ανδριάκης θα αποτελέσουν τα υπαίθρια τμήματα του νέου μουσείου, όπου και θα εκτίθενται αρχαιολογικά αντικείμενα της περιοχής.

«Η Τουρκία θα αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό υπαίθριο μουσείο», δήλωσε ο Cevik. «Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να επισκεφθούν το νέο Μουσείο της Λυκίας τον επόμενο χρόνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια