Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διήμερο δράσεων στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Αρχαιολογικό πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα.  Φωτογραφία: Γιώργος Τσιόρβας - facebook.com/akademia.platonos Διήμερο πολύμορφων δράσεων διοργα...

Αρχαιολογικό πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα.
 Φωτογραφία: Γιώργος Τσιόρβας - facebook.com/akademia.platonos

Διήμερο πολύμορφων δράσεων διοργανώνεται στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, στις 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα της Επιτροπής Κατοίκων να παραμείνει το πάρκο «ανοιχτό, ελεύθερο και δημόσιο».



«Ο χώρος όπου ιδρύθηκε το πρώτο δωρεάν πανεπιστήμιο του κόσμου από τον Πλάτωνα, εντός και εκτός αρχαιολογικού Πάρκου, οφείλει να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς για την παραγωγή πολιτισμού και γνώσης», επισημαίνουν οι κάτοικοι.

«Αντιπαλεύουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του, όπως και τα σχέδια παράδοσής του σε συμφέροντα διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία σχεδιάζουν την ανέγερση γιγάντιου εμπορικού κέντρου τύπου mall, δηλώνοντας πως θα «αξιοποιήσουν» τον αρχαιολογικό χώρο και το μελλοντικό Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών», προσθέτουν.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοιχτό, Ελεύθερο, Δημόσιο Αρχαιολογικό Πάρκο Πολιτισμού, το Πάρκο που εμείς θέλουμε», θα διοργανωθούν συζητήσεις, παρουσιάσεις, παιχνίδια για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, συναυλίες, δράσεις ήπιας άθλησης, συλλογική κουζίνα και παρουσίαση του κινήματος χωρίς μεσάζοντες.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, 31 Μαρτίου, στις 12.30, με την περικύκλωση του πάρκου, «μια συμβολική κίνηση για την προστασία του αυτονόητου στη χώρα μας: του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα».

Στις δράσεις συμμετέχουν οι: Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνος, Δίκτυο Αλληλεγγύης μέσα από την γνώση στην Πολιτεία, Συνεργατικό Καφενείο- European Villages, Λαογραφικός Σύλλογος Περπερούνα, Πολύτροπο Τέχνης, Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΑΝΙΜΑ, Χώρος Πολιτισμού «ΕΟΣ art», ομάδα Quilombo, ο Σύλλογος «Εύ Πράττειν» και το ράδιο «Ιστόφωνο».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ



Πηγή: "Ελευθεροτυπία" 


Δεν υπάρχουν σχόλια