Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βιοτεχνική περιοχή της ελληνορωμαϊκής περιόδου αποκαλύφθηκε στην Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο

H βιοτεχνική περιοχή ελληνο-ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στην περιοχή Tell Abu-Seifi, ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ ...


H βιοτεχνική περιοχή ελληνο-ρωμαϊκής περιόδου
ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στην περιοχή Tell Abu-Seifi,
ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ

Αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων (MSA) αποκάλυψε την Πέμπτη μια ολοκληρωμένη βιοτεχνική περιοχή που χρονολογείται στην ελληνο-ρωμαϊκή εποχή.

Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο Tell Abu-Seifi, που βρίσκεται ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ και νότια της Qantara East.

Η βιοτεχνική περιοχή περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών εργαστηρίων όπου κατασκευάζονταν πήλινα και χάλκινα αγάλματα, αγγεία, πιάτα και είδη μαγειρικής. Επίσης υπάρχουν διοικητικά κτίρια, καταστήματα και μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή για εργάτες. Ένας αμφορέας, που εισήχθη από το νότο της Ιταλίας, ήρθε επίσης στο φως.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που αναδεικνύει την οικονομική και εμπορική σχέση της Αιγύπτου με τις γειτονικές χώρες στην λεκάνη της Μεσογείου», δηλώνει ο αιγύπτιος υπουργός Mohamed Ibrahim. Πρόσθεσε ότι δίνει επίσης μια πλήρη εικόνα της καθημερινής ζωής των εργατών της Αιγύπτου.

Ο Mohamed Abdel Maqsoud, επικεφαλής της ανασκαφής, επεσήμανε ότι μεταξύ των αντικειμένων που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν είναι μια πολύ σημαντική ρωμαϊκή επιγραφή που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική σημασία της Tell Abu-Seifi και την παρουσία στρατιωτικών τμημάτων στην περιοχή.

Το Tell Abu-Seifi είναι μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αιγύπτου στην περιοχή Al-Bilozi του Νείλου, όπου βρίσκονται τρία πτολεμαϊκά και ρωμαϊκά στρατιωτικά κάστρα.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Tell Abu-Seifi βρίσκεται στην ανατολική πύλη της Αιγύπτου, όπου κάποτε βρισκόταν μια μεγάλη στρατιωτική ομάδα, δηλώνει ο Abdel Maqsoud.

Η πρόσφατα ανακαλυφθείσα επιγραφή περιγράφει τον τρόπο διανομής και την τοποθεσία εγκατάστασης των στρατιωτών σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα στα κάστρα, εξηγεί.

Επίσης, βρέθηκε μια συλλογή από χάλκινα νομίσματα που χρονολογείται στις περιόδους του βασιλιά Πτολεμαίου ΙΙ και IV, καθώς και αγάλματα από τερακότα του θεού του πολέμου Bes.

Αγαλματίδιο του αρχαίου Αιγυπτίου θεού του πολέμου Bes
που ανακαλύφθηκε στην ίδια περιοχή.
Αυτή η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανασκαφών κατά μήκος του Νείλου, στον κλάδο Belozi, ο οποίος δεν υπάρχει πλέον, στην προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί  ο Αρχαίος Στρατιωτικός Δρόμος του Horus που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Ahmose προκειμένου να απελάσει τους Υκσώς.

Ο Abdel Maqsoud επεσήμανε ότι το MSA της Αιγύπτου εφαρμόζει ένα νέο σύστημα κατάρτισης για τους νέους αρχαιολόγους και περίπου 200 άτομα έχουν ενταχθεί στην αποστολή της ανασκαφής για να εκπαιδευθούν σε ανασκαφές και αναστηλώσεις.

Μέχρι τώρα, η αρχαιολογική αποστολή μας έχει εκπαιδεύσει 600 αρχαιολόγους σε διάστημα πέντε ετών, καταλήγει ο Abdel Maqsoud.


Δεν υπάρχουν σχόλια