Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη το πωλητήριο του Βυζαντινού Μουσείου

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη το πωλητήριο του Βυζαντινού και Χριστι...

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού
για θέματα Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα

Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη το πωλητήριο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στην Βασιλίσσης Σοφίας, ένα έργο που φέρνει ακόμη πιο κοντά την ολοκλήρωση της επέκτασης  και ανακαίνισης του κτιριακού συγκροτήματος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.  

Το πωλητήριο καταλαμβάνει 100 περίπου τ.μ. σε ισόγειο κτήριο στον αύλειο χώρο του Μουσείου κοντά στο ανακαινισμένο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας. Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις και εναρμονίζεται με το μουσειογραφικό ύφος των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου.  

Εικόνες, ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, χαρακτικά, γλυπτά και κοσμήματα, όλα πιστοποιημένα αντίγραφα αντικειμένων από ελληνικά κρατικά μουσεία αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες θα διατίθενται από το πωλητήριο. Στα πωλητέα είδη θα περιλαμβάνονται  και οι εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και άλλων εκδοτικών οίκων, αφίσες, γραφική ύλη, προϊόντα τεχνολογίας και χειροποίητες κατασκευές. Κάποια από τα αντικείμενα μάλιστα, όπως η γραφική ύλη, τα προϊόντα τεχνολογίας και οι χειροποίητες κατασκευές θα κοσμούνται με θέματα και μοτίβα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Τα αντικείμενα του πωλητηρίου θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες εφαρμογές ώστε να καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις της  εποχής.  

Το ευχάριστο εξάλλου είναι ότι χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα βιβλιοστάσια, τους πάγκους  και τις ανοικτές και κλειστές προθήκες ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει τις εκδόσεις, να αγγίξει τα αντικείμενα, να εξετάσει και να θαυμάσει από κοντά τα κοσμήματα και τα αντικείμενα μικροτεχνίας. Σε ειδικό χώρο θα παρουσιάζονται και είδη από τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αν. υπουργός για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας στις 7,30 το  βράδυ. Το πωλητήριο θα είναι ανοιχτό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου.


Πηγή: Μ. Θερμού, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια