Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καλεί τους φίλους του στο facebook

Οι καιροί αλλάζουν. Όλο και περισσότεροι φορείς, ακόμη και πιο παραδοσιακοί – ή αυτοί που εμείς θεωρούμε πιο παραδοσιακούς – στρέφονται σ...


Οι καιροί αλλάζουν. Όλο και περισσότεροι φορείς, ακόμη και πιο παραδοσιακοί – ή αυτοί που εμείς θεωρούμε πιο παραδοσιακούς – στρέφονται στις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το πρόταγμα της εποχής είναι η εμπλοκή του πολίτη, η ενεργός συμμετοχή του σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, σε συνδιοργάνωση δράσεων κ.ο.κ. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και με αφορμή του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013 με θέμα «Μουσεία (μνήμη και δημιουργικότητα)=κοινωνική αλλαγή», το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα οργανώσει μια διαδικτυακή δράση μέσω της σελίδας του στο facebook με τίτλο «Συνομιλούμε, θυμόμαστε, δημιουργούμε … αλλάζουμε;» που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια διαδραστική σχέση, μια συνομιλία, με το κοινό του με θέμα τη μνήμη .

Το ΑΜΘ καλεί, λοιπόν, τους φίλους του να συνδεθούν με τη σελίδα του στο facebook και να μοιραστούν το στήσιμο μιας έκθεσης, επώνυμους επισκέπτες, το παρασκήνιο της κλοπής ενός αγάλματος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη συντήρηση ενός ευρήματος, την περιπέτεια ενός χρυσού στεφανιού από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων ως το μουσείο Getty στο Λος Άντζελες και άλλα πολλά….

Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν τα δικά τους αντικείμενα ή τους τόπους που συνιστούν τις δικές τους πολύτιμες αναμνήσεις. Το υλικό που θα αναρτήσει το κοινό (φωτογραφίες, αφηγήσεις, μαρτυρίες, ποιήματα, video κλπ.) θα είναι ο πυρήνας που θα επεξεργαστεί το μουσείο για τη δημιουργία μιας εικονικής έκθεσης στο διαδίκτυο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια