Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παρατηρώντας την Πανσέληνο από το Επταπύργιο

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος και παρατήρηση άστρων στο Επταπύργιο. Η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στον θεσμό τ...

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος και
παρατήρηση άστρων στο Επταπύργιο.

Η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στον θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο, με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, δύο αρχαιολογικοί χώροι, το Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης και η Βυζαντινή Επισκοπή Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας, θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00. Παράλληλα, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας θα προσφέρει στους επισκέπτες του Επταπυργίου την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια τον ουρανό και τη σελήνη.

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας (www.ofa.gr) έχει κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του, υλοποιώντας με επιτυχία τον καταστατικό σκοπό της ύπαρξής του, που είναι η διάδοση της αγάπης για την Αστρονομία αλλά και την Επιστήμη στο ευρύ κοινό. Στις δραστηριότητές του συγκαταλέγονται «αστροπάρτυ», παρουσιάσεις και διαλέξεις σε σχολεία και σε δημόσιους χώρους, εξορμήσεις (στο εσωτερικό και στο εξωτερικό), παρατήρηση σπάνιων ουράνιων φαινομένων (π.χ. ηλιακές εκλείψεις), αλλά και η συστηματική διεξαγωγή σεμιναρίων στα γραφεία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια