Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Ημερολόγιο θυσιών στην Αθήνα

Μια στήλη «σταρ» από το Μουσείο Γκετί στην Καλιφόρνια θα εκτεθεί στο Επιγραφικό Μουσείο αποτελώντας κεντρικό έκθεμα σε μια άκρως ενδιαφέρο...

Μια στήλη «σταρ» από το Μουσείο Γκετί στην Καλιφόρνια θα εκτεθεί στο Επιγραφικό Μουσείο αποτελώντας κεντρικό έκθεμα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση.

Το «Ημερολόγιο θυσιών του Θορικού» χρονολογείται λίγο πριν από το 420 π.Χ. και επαναπατρίστηκε πέρυσι από το Μουσείο Γκετί.

Η έκθεση θα έχει τίτλο «Εορτές στην αρχαία Αθήνα: Λατρεία, πολιτική και οργάνωση», και θα λειτουργήσει εντός των ημερών ως και τον Δεκέμβριο στο Επιγραφικό Μουσείο, το οποίο και τη συνδιοργανώνει μαζί με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση θα αποτελέσει αναφορά στις γιορτές της αρχαίας Αθήνας σε ειρηνικούς καιρούς αλλά και σε καιρούς πολέμου.

Τιμητικά ψηφίσματα χορηγών, οργανωτών και νικητών μεγάλων εορτών, χορηγικά μνημεία και αναθέσεις και πολλές ακόμα επιγραφές συγκροτούν τις τρεις ενότητες.

Γρύπες, Σφίγγες, Σειρήνες, Γοργόνες, φτερωτά άλογα και πολλά ακόμα «φανταστικά πλάσματα» έχουν την τιμητική τους στην ομώνυμη έκθεση («Fantastic Creatures») που αρχίζει στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου 2014 στο Museo Nazionale Romano - Palazzo Massimo alle Terme.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια