Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποκατάσταση αρχαίων τάφων στην νεκρόπολη της Ιεράπολης

Οι ανασκαφές που συνεχίζονται στην αρχαία Ιεράπολη στο Denizli της Τουρκίας βγάζουν στο φως νέα ευρήματα. Μέχρι το τέλος του έτους, ο...


Οι ανασκαφές που συνεχίζονται στην αρχαία Ιεράπολη στο Denizli της Τουρκίας βγάζουν στο φως νέα ευρήματα. Μέχρι το τέλος του έτους, οι περισσότεροι από τους τάφους στο μεγαλύτερο αρχαίο νεκροταφείο που βρίσκεται σήμερα στην Τουρκία θα έχουν πλήρως αποκατασταθεί.


Ανασκαφές διενεργούνται στην αρχαία πόλη και την νεκρόπολη της από ιταλική ανασκαφική ομάδα από το 1957.

Οι εργασίες συνεχίζονται στο Πλουτώνιο, στην Πύλη στον Άδη, στην εκκλησία του Αγίου Φιλίππου, στο αρχαίο θέατρο, στη νεκρόπολη, στα λουτρά και στην βασιλική ενώ φέτος νέα ευρήματα έρχονται στο φως .

Ο Abdulkadir Demir, δήμαρχος του Denizli δήλωσε ότι το Pamukkale αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τουριστικό κέντρο για την Τουρκία: «Όταν κοιτάζουμε τα στατιστικά στοιχεία στις αρχές Νοεμβρίου, βλέπουμε ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί κατά 100.000 από πέρυσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την τουριστική αύξηση ήταν και οι εργασίες στην αρχαία Ιεράπολη, προσθέτοντας ότι οι αποκαταστάσεις και οι ανασκαφές συνεχίζονται σε οκτώ τομείς.

Επισήμανε ότι οι εργασίες στο αρχαίο νεκροταφείο στο βόρειο τμήμα της νεκρόπολης θεωρούνται πολύ σημαντικές για την αρχαιολογία και συνέχισε: «Η μεγαλύτερη νεκρόπολη στον χώρο της Τουρκίας βρίσκεται στην αρχαία Ιεράπολη. Αυτό σημαίνει ότι τα πιο σημαντικά νεκροταφεία της αρχαίας εποχής είναι εδώ. Φέτος, θα αφαιρεθεί η άσφαλτος του δρόμου που διέρχεται από το μέσο της νεκρόπολης. Ο καθαρισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών, ανακαλύψαμε έναν πολύ ωραίο αρχαίο δρόμο. Οι εργασίες ανάδειξης των δύο τάφων θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους. Έχουμε επίσης αρχίσει τον προγραμματισμό των εργασιών για το 2014. Θα αποκαλυφθούν και άλλοι τάφοι εδώ. Οι επισκέπτες του Pamukkale θα είναι σε θέση να επισκεφθούν την αρχαία περιοχή».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η νεκρόπολη είναι η μεγαλύτερη στην Τουρκία, ο Demir δήλωσε ότι  «Πριν από 2.500 χρόνια  οι άνθρωποι έρχονταν σε αυτές τις θερμές πηγές για να ανακτήσουν την υγεία τους. Μετά από μια ορισμένη ηλικία, άρχισαν να ζουν και να θάβονται εδώ όταν πέθαιναν. Κάθε τάφος έχει και διαφορετικό μέγεθος, ανάλογα με το εισόδημα των ανθρώπων. Η αποκατάσταση των μεγάλων και σημαντικών τάφων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στόχος του έργου είναι να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών».


Ο διευθυντής του Μουσείου του Denizli, Hasan Hüseyin Baysal δήλωσε ότι οι τάφοι στη νεκρόπολη της Ιεραπόλης χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια