Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προσπάθησαν να πουλήσουν χάλκινο νόμισμα της μεσοβυζαντινής εποχής

Ένα χάλκινο νόμισμα της μεσοβυζαντινής εποχής επιχείρησαν να πουλήσουν δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνο...


Ένα χάλκινο νόμισμα της μεσοβυζαντινής εποχής επιχείρησαν να πουλήσουν δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο 29χρονος είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα για την πώληση ενός βυζαντινού νομίσματος. Αστυνομικός που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής έκλεισε ‘ραντεβού' μαζί του, προκειμένου να διαπραγματευτεί την αγορά του νομίσματος. Κατά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη αρχικά ο 29χρονος και λίγο αργότερα ο 25χρονος συνεργός του, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο και κατείχε το νόμισμα, αναμένοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προκειμένου να εμφανιστεί. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο συλληφθέντες κατείχαν παράνομα το νόμισμα, το οποίο, σύμφωνα με αρχαιολόγους, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια