Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρέθηκε το χαμένο άγαλμα της αδελφής του Τουταγχαμών στο Κάϊρο

Το ανεκτίμητο αγαλματίδιο της αδελφής του Φαραώ Τουτανγχαμών που είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια μαζικών λεηλασιών στο μουσείο στην κε...


Το ανεκτίμητο αγαλματίδιο της αδελφής του Φαραώ Τουτανγχαμών που είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια μαζικών λεηλασιών στο μουσείο στην κεντρική Αίγυπτο το καλοκαίρι, κατάφερε να ανακτήσει το Υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Το αγαλματίδιο είχε σπάσει σε τρία κομμάτια, όπως εξηγεί η αρχαιολόγος Μόνικα Χάνα, ωστόσο, οι συντηρητές θεωρούν πιθανό να μπορέσουν να το επισκευάσουν.

Το αγαλματίδιο ήταν το κόσμημα του μουσείου στην πόλη Μαλάουι, κοντά στα αρχαιολογικά κατάλοιπα της νέας πρωτεύουσας που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Τουταγχαμών, τον Ακενατόν τον 14ο αιώνα π.Χ.


Περισσότερα από 1.000 αντικείμενα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των λεηλασιών το καλοκαίρι και μερικοί ειδικοί πίστευαν ότι οι διαμαρτυρίες κατά του Μόρσι χρησιμοποιήθηκαν ως κάλυψη από επιτήδειους, οι οποίοι έκλεψαν αρκετά εκθέματα, ανάμεσα στα οποία και το ασβεστολιθικό άγαλμα της πριγκίπισσας.

Μια δήλωση από το υπουργείο έδωσε λίγες λεπτομέρειες για το πώς το αγαλματίδιο ανακτήθηκε , λέγοντας ότι η αστυνομία «καθοδηγήθηκε» στην κρυψώνα του αγάλματος στο Κάιρο από μια ομάδα «κατηγορούμενων». Ωστόσο, οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι από τα 1.000 εκθέματα που είχαν αρχικά κλαπεί, τα 800 είχαν ήδη επιστραφεί.


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια