Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στη Βουλγαρία

Ένας άθικτος ρωμαϊκός τάφος ανακαλύφθηκε στο νότιο-δυτικό θέρετρο της Βουλγαρίας, Sapareva Banya, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιστορικού ...


Ένας άθικτος ρωμαϊκός τάφος ανακαλύφθηκε στο νότιο-δυτικό θέρετρο της Βουλγαρίας, Sapareva Banya, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιστορικού Μουσείου της Kyustendil.

Κατά την διάρκεια εργασιών κατασκευής ενός ιδιωτικού ξενώνα, οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με αρχαία κατάλοιπα που κατέληξαν να είναι 24 τάφοι, ο παλαιότερος από τους οποίους χρονολογείται στο 4ο αιώνα μ.Χ..

Μια άθικτη πλάκα βρέθηκε μέσα στα τοιχώματα. Το πιο πιθανό ήταν να πρόκειται για οικογενειακό τάφο, καθώς οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός άνδρα, μιας γυναίκας και ενός παιδιού αλλά και υπολείμματα αποτέφρωσης. Θεωρείται ότι ο άνδρας ήταν στρατιώτης, λόγω των στρατιωτικών υποδημάτων του.

Η αρχιτεκτονική του τάφου παραμένει άθικτη. Η κατασκευή του δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης ήταν ένας πλούσιος στρατιωτικός υψηλής βαθμίδας, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Στις ανασκαφικές εργασίες συμμετέχουν και ειδικοί από την πόλη του Μπάνσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια