Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δωρεάν είσοδος για τους νέους στα Μουσεία της Ιταλίας

Αλλαγή στο μέχρι τώρα καθεστώς ευνοϊκής πρόσβασης στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας, αποφάσισε το υπουργείο Πολι...


Αλλαγή στο μέχρι τώρα καθεστώς ευνοϊκής πρόσβασης στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας, αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφεί απόφαση βάσει της οποίας η είσοδος στα Μουσεία και σε χώρους με αρχαιολογικά ευρήματα θα είναι δωρεάν για τους νέους μέχρι 18 ετών, το εισιτήριο θα είναι μειωμένο γα τους πολίτες μέχρι είκοσι πέντε ετών, ενώ οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έως τώρα είχαν εξασφαλίσει ελεύθερη είσοδο, θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά.

Παράλληλα, κάθε Παρασκευή οι μουσειακοί και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμένουν ανοικτοί μέχρι τις 10 το βράδυ. Δυο φορές το χρόνο θα μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τη «Νύχτα των Μουσείων», με συμβολικό εισιτήριο ενός ευρώ, ενώ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για ντόπιους και ξένους πολίτες.

«Η αλλαγή στις επιλογές για τη δωρεάν είσοδο επιτρέπει στην χώρα μας να προσαρμοσθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, και πρόσθεσε πως «η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να καταφέρει να γίνει η Ιταλία πιο ανταγωνιστική και σε οικονομικό επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια