Εκατό συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού τρέμουν για τις θέσεις τους παρ' όλο που έχουν πρωτόδικες αποφάσ...
Εκατό συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού τρέμουν για τις θέσεις τους παρ' όλο που έχουν πρωτόδικες αποφάσεις οι οποίες τους δικαιώνουν, θεωρώντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προχθές η τύχη αυτών των ανθρώπων που εργάζονται ήδη ως αορίστου χρόνου περνούσε πάλι από τις δικαστικές αίθουσες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:
«Η ταλαιπωρία όσων εργάζονταν στο ΥΠΠΟΑ με ασφαλιστικά μέτρα δεν τελειώνει! Μετά την ψήφιση του 4172/13 και την υποχρεωτική εκδίκαση των υποθέσεών τους τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2013 στα πρωτοδικεία όλης της χώρας, το ΥΔΜΗΔ έδωσε εντολή να... ξαναπεράσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου όσοι κέρδισαν δικαστική απόφαση και δουλεύουν ήδη ως αορίστου χρόνου» σημειώνει ο ΣΕΑ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους συμβασιούχους που εργάζονται καθημερινά πλάι πλάι με τους μόνιμους.
«Κι αυτά συμβαίνουν παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που έχει το ΥΠΠΟΑ. Για την κυβέρνηση προέχει να μεγαλώσουν οι λίστες των "απολυμένων" από το Δημόσιο όπως αναφέρουν. Είναι προκλητικό, τη στιγμή που τεράστια κενά και ελλείψεις καταγράφονται σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα, τη στιγμή που η ίδια η πολιτική ηγεσία είχε ζητήσει να καλύψει 1.100 θέσεις μέσω της "κινητικότητας" παραδεχόμενη ότι τα κενά είναι τεράστια, τη στιγμή που -με αφορμή την Αμφίπολη- έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο έντονο τρόπο το πόσο σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να χαθούν αν δεν υπάρχει το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη φύλαξη, την ανασκαφή, τη στερέωση και τη συντήρησή τους, η κυβέρνηση να προσπαθεί να απολύσει προσωπικό.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας για τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.»
Δεν υπάρχουν σχόλια