Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βυζαντινός θησαυρός βρέθηκε στη Βουλγαρία

Αρχαιολογική αποστολή αποκάλυψε έναν θησαυρό από 1200 νομίσματα της πρώιμης βυζαντινής περιόδου σε εκκλησία, κοντά στο χωριό Dobrich τ...


Αρχαιολογική αποστολή αποκάλυψε έναν θησαυρό από 1200 νομίσματα της πρώιμης βυζαντινής περιόδου σε εκκλησία, κοντά στο χωριό Dobrich της περιοχής Debrene της Βουλγαρίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Kostadin Kostadinov, διευθυντή του Ιστορικό Μουσείου Dobirch. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής Boyan Totev, είναι η πρώτη ανακάλυψη τέτοιου είδους στη Βουλγαρία. Ένας μικρός αμφορέας γεμάτος με χάλκινα βυζαντινά νομίσματα του 6ου αιώνα μ.Χ., θάφτηκε στο έδαφος της εκκλησίας πιθανότατα κατά τη διάρκεια εισβολής Σλάβων και Αβάρων στην περιοχή. 

Η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή ενός μικρού φρουρίου, που πιθανότατα κτίστηκε κατά την ύστερη αρχαιότητα γύρω από μια βασιλική για να την προστατεύσει. Η ίδια η εκκλησία κτίστηκε στα τέλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και υπήρχε μέχρι το τέλος του 6ου αιώνα μ.Χ. Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στρώματα ύστερης Ρωμαϊκής, πρώιμης βυζαντινής περιόδου καθώς και αντικείμενα ύστερης ρωμαϊκής περιόδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια