Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκρυβε στο σπίτι του αρχαίο θησαυρό

5.799 αρχαία νομίσματα βρέθηκαν στην κατοχή 59χρονου στον Πρίνο Ρεθύμνου. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ρεθύμνου, σε συνερ...


αρχαία νομίσματα


5.799 αρχαία νομίσματα βρέθηκαν στην κατοχή 59χρονου στον Πρίνο Ρεθύμνου. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έκαναν έρευνα στο σπίτι του και τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.  

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε παρουσία αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 5.799 αρχαία νομίσματα μέσα σε κασετίνες, με τον ιδιοκτήτη τους να αναφέρει στην Αστυνομία ότι είναι συλλέκτης.

Κατά την επιχείρηση στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 1 πιστόλι με το γεμιστήρα, 2 περίστροφα, 23 φυσίγγια και 2 μαχαίρια.

αρχαία νομίσματα
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Ρεθύμνου πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ξανακάνει έφοδο στο σπίτι του και τότε είχε εντοπίσει πλήθος όπλων αλλά και άλλα αρχαία αντικείμενα.

αρχαία νομίσματα
Τα αρχαία νομίσματα παρέλαβε η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.




Πηγή: Μαρία Μαυρομάτη "Νέα Κρήτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια