Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συντήρηση χάλκινης κεφαλής αλόγου της συλλογής Medici

Βρίσκεται μέσα στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Φλωρεντίας για περισσότερο από έναν αιώνα. Το ιστορικό χάλκινο κεφάλι αλόγ...

Συντήρηση χάλκινης κεφαλής αλόγου της συλλογής Medici

Βρίσκεται μέσα στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Φλωρεντίας για περισσότερο από έναν αιώνα. Το ιστορικό χάλκινο κεφάλι αλόγου που κάποτε ανήκε στον Λαυρέντιο τον Μεγαλοπρεπή των Μεδίκων θα υποβληθεί επιτέλους σε εργασίες συντήρησης.

Το χάλκινο γλυπτό, που χρονολογείται στο 350 π.Χ. και κοσμούσε τις αίθουσες του Μεσαιωνικού Palazzo Medici Riccardi στο κέντρο της Φλωρεντίας, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής κλασικής τέχνης.

Αλλά αφού «ξέφυγε» της προσοχής των Μεδίκων η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται καθώς βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό μουσείο από το 1881. Σήμερα επισημαίνεται η σοβαρή ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Φλωρεντίας διερευνούν τα προβλήματα συντήρησης και αποκατάστασης που σχετίζονται με τέτοια αρχαία υλικά όπως τα κράματα και η επιχρύσωση που χρησιμοποιούνται στην χάλκινη κεφαλή του αλόγου.

Το έργο της συντήρησης θα διεξαχθεί μέσα στο μουσείο και οι εργασίες αυτές μπορεί να προβληθούν στο κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου έως τις 8 Μαρτίου.

Μετά από αυτό, έχει προγραμματιστεί να συμπεριληφθεί στην έκθεση με τίτλο «Δύναμη και πάθος: χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο» που θα διεξαχθεί στο Palazzo Strozzi της Φλωρεντίας μαζί με άλλα χάλκινα γλυπτά της ελληνιστικής περιόδου.

Η έκθεση «Δύναμη και πάθος: χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο» θα συνεχιστεί μέχρι την 21η Ιουνίου πριν από το ταξίδι της σε έκθεση στο Λος Άντζελες στο Μουσείο J. Paul Getty και αργότερα, μέσα στο έτος, στην Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον.



Δεν υπάρχουν σχόλια