Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μυστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

«Μυστήριο» καλύπτει την απόπειρα παραβίασης της οροφής αποθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όπου, ...



Μυστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

«Μυστήριο» καλύπτει την απόπειρα παραβίασης της οροφής αποθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όπου, ανάμεσα σε άλλα εκθέματα, φυλάσσονται σαρκοφάγοι και μεγάλα πιθάρια μινωικής περιόδου.

Πριν από λίγες ημέρες, οι υπεύθυνοι εντόπισαν ότι τμήμα ελενίτ της οροφής ήταν σπασμένο και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Τα εκθέματα ήταν όλα στη θέση τους.

Σήμανση

Αστυνομικοί της Σήμανσης που εξερεύνησαν τον χώρο της αποθήκης δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το σενάριο της διάρρηξης. Ο χώρος παρακολουθείται on line και δεν καταγράφηκε ύποπτη κίνηση ενώ δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν είτε ότι έγινε απόπειρα διάρρηξης που περιορίστηκε στην οροφή ή ότι το ελενίτ έσπασε από άλλη αιτία. Το ύψος της αποθήκης αγγίζει σχεδόν τα εννέα μέτρα. Με κατάβαση με τη χρήση σχοινιών θα μπορούσαν να δράσουν οι διαρρήκτες, όμως και πάλι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μεταφέρουν τα ογκώδη εκθέματα.


Πηγή: Ευ. Καρεκλάκη, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια