Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Μνημεία και Μνήμες στη Θεσσαλονίκη: Εκεί που συναντιούνται οι άνθρωποι»

Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Μαΐου 2015  Το Μεταπτυχιακό της «Μουσειολογίας» (Α. Π. Θ. και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας...


«Μνημεία και Μνήμες στη Θεσσαλονίκη: Εκεί που συναντιούνται οι άνθρωποι»

Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Μαΐου 2015 Το Μεταπτυχιακό της «Μουσειολογίας» (Α. Π. Θ. και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), η Επιτροπή Ερευνών, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, Α.Π.Θ., το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών –Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ., το Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών και η Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων, οργανώνουν την δράση «ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκεί που συναντιούνται οι άνθρωποι» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού και την Αντιδημαρχία Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ομάδες φοιτητών του Μεταπτυχιακού της Μουσειολογίας ΑΠΘ προτείνουν μια διαφορετική ανάγνωση γνωστών μνημείων της πλατείας Αριστοτέλους. Στόχος είναι η ανάδειξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις του δημόσιου χώρου. Παράλληλα καθώς φέτος είναι έτος Μανόλη Αναγνωστάκη, τιμούμε τον ποιητή που άνοιξε νέους δρόμους στην πολιτιστική ζωή της πόλης. 

Τα μνημεία αυτά είναι: 
Πλατεία Αριστοτέλους/Αγορά Καπάνι/Παναγιά Χαλκέων/Μπέη Χαμάμ/Ρωμαϊκή Αγορά/οικία Μανόλη Αναγνωστάκη

Οι φοιτητές ετοίμασαν μικρές χιουμοριστικές και έξυπνες ταινίες για να εισάγουν το κοινό στην προβληματική του δημόσιου χώρου. Οι ταινίες αυτές συνδέονται με τον βιωματικό περίπατο στον οποίο θα καθοδηγούν το κοινό οι φοιτητές, περίπατος ερμηνείας των μνημείων, που θα διανθιστεί με ιστορίες μυστηρίου, θεατρικά δρώμενα, διηγήσεις, εικόνες.

Οδηγίες 

Ο καθένας είναι ελεύθερος να παρακολουθήσει όποια ιστορία, όποιου μνημείου-σταθμού θέλει, με οποιοιδήποτε σειρά, αφού πρώτα ξεκινήσει για πληροφορίες από το Περίπτερο της πλατείας Αριστοτέλους, κάθε ώρα ακριβώς από τις 10.00 ως τις 14.00. Η δράση στο κάθε μνημείο ξεκινά στη μισή ώρα (10.30-14.30), διαρκεί περίπου μισή ώρα και
επαναλαμβάνεται.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση ώρας προσέλευσης και επιθυμίας παρακολούθησης των ιστοριών ως 3 μνημείων-σταθμών.

Για κάθε μνημείο ο αριθμός συμμετοχών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 άτομα.
Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: Γιούλη Κωλέττη, Αφροδίτη Μπουσουλέγκα
Μεταπτυχιακό Μουσειολογίας Α.Π.Θ.
2310 994364/ 2310 994355
Ώρες δήλωσης συμμετοχής: 10.00-13.30


Πηγή: ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια