Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολυμπιάδα του Πνεύματος στη Βουλιαγμένη

Με θέμα «Παγκοσμιοτική ηθική και πολιτική σε συνάρτηση με την οικολογική Φιλοσοφία» θα διεξαχθεί το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας απ...

Ολυμπιάδα του Πνεύματος στη Βουλιαγμένη

Με θέμα «Παγκοσμιοτική ηθική και πολιτική σε συνάρτηση με την οικολογική Φιλοσοφία» θα διεξαχθεί το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας από τις 11 μέχρι τις 16 Ιουλίου στη Βουλιαγμένη, όπως ενημέρωσε η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΔEEΦ) και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Amarilia (Βουλιαγμένη).

Ρεκόρ συμμετοχών

Φέτος σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών, καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός των 100 συνέδρων απ' όλο τον κόσμο, ύστερα από την οργάνωση  του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας - ενός θεσμού που υπάρχει εδώ και 120 χρόνια και θεωρείται ως η Ολυμπιάδα του πνεύματος παγκοσμίως. 

Οι φετινοί σύνεδροι του 27ου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου Φιλοσοφίας που συμμετάσχουν φέτος προέρχονται από χώρες  όπως οι Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα, Αμερική, Ινδία αλλά και από την Ευρώπη - Νορβηγία, Βρετανία κ.ά. Μεταξύ των Καθηγητών Φιλοσοφίας είναι η Tatiana Souslova, η Anastasia Kovkokina, ο Robin Apfel, o Sen Zen κ.ά.

Μεγάλο, επίσης, είναι και το ποσοστό των φοιτητών και διδακτόρων Φιλοσοφίας, τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, που λαμβάνουν μέρος ως σύνεδροι,  καθώς το επίπεδο του Συνεδρίου στην  Ελλάδα  θεωρείται από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου ως πολύ υψηλό.  

Στόχος

Με ανακοινώσεις από δοκιμασμένους φιλοσοφικά επιστήμονες, από παλαιούς αλλά και νέους Συνέδρους, το Συνέδριο έχει  στόχο να αναδείξει τη σημασία της φιλοσοφίας και τη σχέση της με τα σύγχρονα παγκοσμιοτικής υφής οικολογικά προβλήματα.

Τα Συνέδρια που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού αποτελούν πρότυπο για μια σωστά οργανωμένη  διεθνή φιλοσοφική δραστηριότητα. Τα Συνέδρια της ΔEEΦ έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα - επιστημονικότητα, φιλικότητα, άνεση και αρχοντιά. Σε όλα αυτά τα Συνέδρια, η ελληνική φιλοσοφία αποτελεί τον κύριο κορμό της επιστημονικής θεματικής, αλλά, όπως είναι εύλογο, η φιλοσοφία αναφέρεται και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έρευνας και προβληματισμού. Η πρακτική και η πείρα διεξαγωγής των Συνεδρίων έδειξε ότι η φιλοσοφία δεν μπορεί να νοηθεί ως απλή εξειδίκευση και σχολαστική εξέταση επί μέρους θεμάτων μιας μόνον χρονικής περιόδου και εις βάρος της ευρύτερης κατανόησης του περιεχομένου των θεμάτων της φιλοσοφικής έρευνας.

Πληροφορίες

Στο Συνέδριο θα υπάρχει διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά.  Η είσοδος είναι αυστηρά μόνο για τους συνέδρους και τους ενεργούς δημοσιογράφους. Ξενοδοχείο Αμαρίλια (Αγίου Νικολάου 13, Βουλιαγμένη - Καβούρι, τηλ. +30 210-8990391, website: www.amarilia.gr).


Δεν υπάρχουν σχόλια