Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Συντήρηση Ψηφιδωτών Δαπέδων in situ

Συντήρηση Ψηφιδωτών Δαπέδων in situ

Το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχιτεκτονικών Στοιχείων του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και υπό την αιγίδα της ΕΦΑ Αθήνας, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη μελέτη και συντήρηση ψηφιδωτών δαπέδων in situ, χρηματοδοτούμενο από το ίδρυμα J. M. Kaplan.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 εβδομάδων (100 ώρες), από τις 28 Σεπτεμβρίου - 18 Οκτωβρίου. Συμπεριλαμβάνει μια εβδομάδα θεωρητικής κατάρτισης, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Συντήρησης Αρχιτεκτονικών Στοιχείων του ΤΕΙ Αθήνας, και 2 εβδομάδες πρακτικής εξάσκησης που θα πραγματοποιηθούν στην Ρωμαϊκή Βίλα στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας. Το σεμινάριο έχει στόχο την κατάρτιση συντηρητών στα παρακάτω θέματα:
  • Ιστορία και δεοντολογία στην συντήρηση ψηφιδωτών δαπέδων - Νέες προσεγγίσεις.
  • Μέθοδοι αξιολόγησης και τεκμηρίωσης της κατάστασης διατήρησης - Παθολογία των υλικών κατασκευής.
  • Σχεδιασμός κονιαμάτων συντήρησης και αποκατάστασης.
  • Οργάνωση και διαχείριση των επεμβάσεων.
  • Σχεδιασμός προγράμματος παρακολούθησης για την μακροχρόνια διατήρηση ψηφιδωτών δαπέδων.

Συντήρηση Ψηφιδωτών Δαπέδων in situΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε Συντηρητές Αρχαιοτήτων που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο πεδίο της συντήρησης, αποκατάστασης και προστασίας ψηφιδωτών δαπέδων. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ενώ θα εξεταστεί η οικονομική υποστήριξη των συμμετεχόντων που θα χρειαστεί να μετακινηθούν και να διαμείνουν στην Αθήνα για το σεμινάριο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/07/2015 – 30/07/2015

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα υποβολής για τη αίτηση συμμετοχής τους και να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: aclab@teiath.gr

Παρακαλούμε οι αιτήσεις και τα βιογραφικά να φέρουν το όνομά σας στον τίτλο του αρχείου (πχ onoma_ai{si.doc και onoma_biografiko.doc).

Πληροφορίες: schlouve@teiath.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου