Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Επιστρέφει το υπαίθριο παζάρι αντικών στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας


Επιστρέφει το υπαίθριο παζάρι αντικών στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας

Για 11η χρονιά, αψηφώντας την οικονομική κρίση, πραγματοποιείται στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες.

Το παζάρι διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας. 

Από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου το Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης θα ζωντανέψει, θυμίζοντας το παλιό Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια.

Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία. 

Επιστρέφει το υπαίθριο παζάρι αντικών στην Παλιά Πόλη της ΚυπαρισσίαςΗ Κυπαρισσία, που έχει τις ρίζες της στον 12ο αιώνα π.Χ. και αναφέρεται στον Όμηρο για συνεισφορά πλοίων στον πόλεμο της Τροίας, αναπτύσσει γύρω από το Κάστρο την Παλιά Πόλη, που είναι κηρυγμένη από το υπουργείο Πολιτισμού ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός τόπος.

Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) που σώζεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο. 

Στα 26 περίπτερα του παζαριού -με συμμετοχή εμπόρων από Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα- θα υπάρχουν παλιά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη  Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες και όπλα, ανάμεσα σε άλλα.

Παράλληλα με το παζάρι, το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνει 2ήμερη γευσιγνωσία των Τριφυλιακών Οίνων στο διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο. 

Οι οινογνωσίες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9  Αυγούστου, από τις 21:00 το βράδυ και μετά.

Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 00.00 το βράδυ.


Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου