Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοιχτά μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα στο Παρίσι;

Το μουσείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς και δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά...  Οι ανήσυχοι φίλοι των μουσείων θ...


Ανοιχτά μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα στο Παρίσι;
Το μουσείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς και δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά... 
Οι ανήσυχοι φίλοι των μουσείων θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να δουν την νέα μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Ορσέ, «Λάμψη και δυστυχία: Εικόνες της πορνείας 1850-1910», και να περιμένουν να τελειώσει η απεργία και οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των υπαλλήλων του μουσείου.   

Οι εργαζόμενοι απεργούν και αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης Ολάντ να κρατήσει ανοιχτά τα μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα. Το Musée d'Orsay ανακοίνωσε το κλείσιμο στο Twitter. Σύμφωνα με τους New York Times, το μουσείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς και δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά.   

Η πολυσυζητημένη έκθεση "Splendor and Misery: Images of Prostitution 1850-1910", που ήταν προγραμματισμένο να κάνει εγκαίνια στις 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια, όπως αρχεία της αστυνομίας, καθώς και πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες, ενώ ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ «The Splendors and Miseries of Courtesans”, και είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση που γίνεται στη Γαλλία για την παριζιάνικη πορνεία.

Η σχεδιαζόμενη τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του μουσείου, η οποία προγραμματίστηκε  να τεθεί σε ισχύ αυτό το φθινόπωρο, αποτελεί μέρος του σχεδίου του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ να κατανέμονται πιο ομοιόμορφα οι επισκέπτες στα τρία κορυφαία μουσεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Λούβρου και του παλατιού των Βερσαλιών, κρατώντας ανοιχτά όλες τις ημέρες. Βάσει της νέας ρύθμισης οι επισκέψεις των σχολείων θα γίνονται κάθε Δευτέρα, την έβδομη ημέρα λειτουργίας των μουσείων.     

Οι υπάλληλοι του Ορσέ αντιδρούν, γιατί όπως υποστηρίζουν αυτές οι αλλαγές τινάζουν στον αέρα τον προγραμματισμό τους. Κάθε Δευτέρα ασχολούνται με οργανωτική δουλειά και συντήρηση και η συνεχής λειτουργία θα κάνει ανεπαρκές το προσωπικό όπως ανέφεραν σε επιστολή τους προς το Υπουργείο πολιτισμού.    

Το έτος 2014, το Musée d'Orsay υποδέχτηκε  3,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ 7 εκατομμύρια και 9,2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τις Βερσαλίες και το Λούβρο, αντίστοιχα. Το Λούβρο αναμένει αύξηση επισκεπτών στα 12 εκατομμύρια κατ΄έτος μέχρι το 2025. 


Πηγή: Αργ. Μποζώνη, LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια