Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Αποδεικτικά τεκμήρια για την Αμφίπολη ζητούν οι αρχαιολόγοι


Αποδεικτικά τεκμήρια για την Αμφίπολη ζητούν οι αρχαιολόγοι

Να τηρηθούν η επιστημονική δεοντολογία και οι διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου στο θέμα του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης ζητάει με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Η διατύπωση θεωριών από τους ανασκαφείς χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της» σχολιάζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη.

«Ο θόρυβος που ξέσπασε πάλι γύρω από την ανασκαφή στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, και την εικαζόμενη συσχέτιση του ευρήματος με τον Ηφαιστίωνα, δικαιώνει για ακόμη μια φορά την έγκαιρη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ιδιοτελή επικοινωνιακή εκμετάλλευση της έρευνας ενός σπουδαίου μνημείου» αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΕΑ.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «η διατύπωση θεωριών από τους ανασκαφείς χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της. Καλούμε κάθε θεσμικά υπεύθυνο να επιβάλει την τήρηση της επιστημονικής δεοντολογίας και τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου».0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου