Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίοι κίονες στο φως στη Λαοδικεία

Σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαίες πόλεις της Φρυγίας, τη Λαοδικεία, οι κίονες μιας στοάς, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σεισμού...


Σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαίες πόλεις της Φρυγίας, τη Λαοδικεία, οι κίονες μιας στοάς, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σεισμού το 494 μ.Χ. ήρθαν στο φως μετά από 15 αιώνες.

Οι ανασκαφές στη Λαοδικεία, η οποία βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και αποτελεί το μέρος όπου βρισκόταν μία από τις επτά εκκλησίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, διενεργούνται από το πανεπιστήμιο του Pamukkale καθόλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητής Celal Şimşek, δήλωσε ότι έχουν αποκαλύψει έξι κίονες σε βάθος έξι μέτρων στην περιοχή που ονομάζεται  Αγία Αγορά.

«Τα ίχνη του σεισμού που κατέστρεψε τη Λαοδικεία εξακολουθούν  να υπάρχουν. Οι κίονες  που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου σεισμού αποκαλύφθηκαν μετά από 1520 χρόνια. Οι ανασκαφές συνεχίζονται. Θα βρούμε και άλλα κατάλοιπα», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια