Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένας πλοηγός φιλοσοφίας στο κινητό σου

Μία ξενάγηση σε 91 σημεία της Αθήνας που σχετίζονται με την Ακαδημία Πλάτωνος.

Ένας πλοηγός φιλοσοφίας στο κινητό σου

Μία ξενάγηση σε 91 σημεία της Αθήνας που σχετίζονται με την Ακαδημία Πλάτωνος.

Μία νέα πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με δέκα προτεινόμενες διαδρομές στην Αθήνα με επίκεντρο την Ακαδημία Πλάτωνος, μας προτείνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο «Πλοηγός φιλοσοφίας» μας ξεναγεί σε 91 μέρη της Αθήνας που σχετίζονται είτε άμεσα με την Ακαδημία και την τοπολογία της, τα σημεία και τα ορατά στοιχεία της αρχαιότητας, είτε με μνημεία και στοιχεία στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού Κέντρου, από το Δημόσιο Σήμα έως τον Κηφισό. 

Μέσα από αυτές τις δέκα πολιτιστικές διαδρομές, που μπορεί ο καθένας να κατεβάσει στο κινητό του σε εννέα διαφορετικές γλώσσες, ο επισκέπτης ανακαλύπτει τη σύγχρονη πόλη και την ιστορία που τη διατρέχει με τρόπο βιωματικό. «Ξεκινώντας από την Ακαδημία Πλάτωνος και ανακαλύπτοντας διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην Αθήνα, η εντυπωσιακή αυτή εφαρμογή χρησιμοποιεί χάρτες, ηχητικό και οπτικό υλικό και μπορεί να καθοδηγήσει τον επισκέπτη σε μια συναρπαστική ξενάγηση», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ένας πλοηγός φιλοσοφίας στο κινητό σου

Ένας πλοηγός φιλοσοφίας στο κινητό σου

Παράλληλα με τη στοχευμένη ανάδειξη ιστορικών μνημείων της πόλης, ο χρήστης αυτής της πολύτιμης εφαρμογής έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις εκπαιδευτικές του γνώσεις, αφού θα μάθει τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πού βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η Πλατεία Συντάγματος; Σε τι χρησίμευε ο Πύργος των Ανέμων στη Ρωμαϊκή Αγορά; Από πού πήρε το όνομά της η περιοχή του Μεταξουργείου; Τι στεγάζει σήμερα το παλιό εργοστάσιο του Φιξ στη Συγγρού;

Ο «Πλοηγός φιλοσοφίας» απευθύνεται σε τουρίστες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε άνθρωπο που του αρέσει να ψάχνεται, να ανακαλύπτει την ιστορία και την πόλη του με έναν βιωματικό τρόπο. Για να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου, αρκεί ένα κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια