Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θερινό σινεμά στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι κινηματογραφικές προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  (Ερμού 134, Αθήνα) συνεχίζονται και φέτος για πέμπτη χρονιά...


Θερινό σινεμά στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι κινηματογραφικές προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  (Ερμού 134, Αθήνα) συνεχίζονται και φέτος για πέμπτη χρονιά. 

Από τις 28 Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προβληθούν πάνω από είκοσι ταινίες από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο με την καθιερωμένη πλέον συνεργασία του ΣΕΑ με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Οι προβολές εντάσσονται στις πολύμορφες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που έχουν στόχο να προσφέρουν στο ευρύ κοινό ποικίλες εκδηλώσεις μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Οι προβολές ξεκινούν την Τρίτη 28 Ιουνίου με το αριστούργημα του Φρανσουά Τρυφώ “Το Τελευταίο Μετρό” και θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη με αγαπημένες ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ, Άλεν, Λιούμετ κ.α.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου σειρά έχει το ντοκιμαντέρ Screamin' Jay Hawkins “I put a spell on me”, ένα αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο σκηνοθέτη Ν. Τριανταφυλλίδη. Την ταινία θα παρουσιάσει η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη, παρουσία των συντελεστών του έργου. Θα ακολουθήσει πάρτυ στη μνήμη του. Κατά την διάρκεια του πάρτυ θα προβληθούν video clips που δημιούργησε ο ίδιος για τα μουσικά συγκροτήματα «Τρύπες», “The Jon Spencer Blues Explosion”, τους καλλιτέχνες Λευτέρη Μυτιλιναίο, Γιώργο Μαργαρίτη κ.α. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Νίκο Τριανταφυλλίδη, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Ε.Ε.Ν.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) αφιερώνουν το φετινό πρόγραμμα προβολών στο μουσικό ντοκιμαντέρ, ένα είδος που τόσο αγαπούσε.

 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ θα αναρτηθεί και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ στο Facebook - Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΑ (seanema).

Ώρα έναρξης για όλες τις προβολές: 9.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια