Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου

Το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λαζαρέτα Ζακύνθου. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μ...



Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου
Το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λαζαρέτα Ζακύνθου.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου, στην περιοχή Λαζαρέτα, στην πόλη του νησιού.

Το νέο μουσείο αναμένεται να κατασκευαστεί στο οικόπεδο του εγκαταλειμμένου εργοστασίου της ΔΕΗ, λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου. Γι αυτόν τον λόγω πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου
Από την υποβρύχια έρευνα στο ναυάγιο του 16ου αιώνα  
Στην συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης του παλιού εργοστασίου ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου, όπου αναμένεται να εκτεθούν μεταξύ άλλων και τα ευρήματα του ισπανικού ναυαγίου.

Για την δημιουργία του μουσείου, μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ανέφερε:

«Στη Ζάκυνθο του Πολιτισμού από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου. Σ' αυτό θα εκτεθούν όλα τα ευρήματα του Ισπανικού Ναυαγίου του 16ου αιώνα, καθώς και μέρη του πλοίου που θα ανασυρθούν -εκθέματα μοναδικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της μεσόγειου για κάθε επισκέπτη. Θα εκτεθούν, επίσης, όλα τα ευρήματα που βρίσκονται στις αποθήκες της αρχαιολογικής υπηρεσίας του νησιού από τη δεκαετία του '70».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής θέλησε να «ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση και το μεγάλο ενδιαφέρον τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη», σημειώνοντας ότι «ο δρόμος είναι μακρύς ως την τελική επίτευξη του στόχου, όλοι πρέπει να βοηθήσουν συντονισμένα».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει αυτοψία του χώρου από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.


Πηγή: in.gr, Ναυτεμπορική, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια