Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του

Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ανανεωμένο κήπ...


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί  στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του

Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του. 

Η μεταμόρφωση του κήπου που είναι εμπνευσμένη από τις περίστυλες αυλές της αρχαιότητας, έγινε με αφορμή τους εορτασμούς του Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της JT International Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, Ecoscapes. 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί  στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του
Η τοιχογραφία της άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί  στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του
Λεπτομέρεια του κήπου. 
Οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα σε 700 νέα φυτά, που περιλαμβάνουν είδη για τα οποία γίνεται μνεία στην ελληνική μυθολογία και την αρχαία ελληνική γραμματεία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τη σχέση φυσικού περιβάλλοντος και μύθου και αποκομίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία της αρχαιότητας και του πολιτισμικού τοπίου. 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το ανανεωμένο αίθριό του είναι ανοιχτά καθημερινά μεταξύ 8 το πρωί και 8 το βράδυ, προσφέροντάς ένα πανόραμα της τέχνης και των ανθρώπινων επιτευγμάτων του νου, από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα σε ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στην πρωτεύουσα.


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια