Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πρόσκοποι ανακάλυψαν τμήμα ταφικού μνημείου στη Λέσβο

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκε ομάδα ναυτοπροσκόπων της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο δάσος της Αχλαδερής,...


Πρόσκοποι ανακάλυψαν τμήμα ταφικού μνημείου στη Λέσβο

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκε ομάδα ναυτοπροσκόπων της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο δάσος της Αχλαδερής, καθώς ανακάλυψαν τμήμα μικρού ταφικού μνημείου. 

Μια αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου, επεξεργασμένη σε ηφαιστειακό πέτρωμα, «ανακάλυψαν» οι πρόσκοποι μέλη των ομάδων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο δάσος της Αχλαδερής στον κόλπο της Καλλονής Λέσβου.

Η ανακάλυψη έγινε εκεί όπου οι πρόσκοποι πραγματοποιούν τη θερινή τους κατασκήνωση, σε χώρο που ταυτίζεται με τη Νότια Νεκρόπολη της αρχαίας πόλης των Αιολέων, της Πύρρας.

Στη συνέχεια βαθμοφόροι των προσκοπικών ομάδων ενημέρωσαν στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, τα οποία περισυνέλεξαν το αντικείμενο και το μετέφεραν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, όπου και έλαβε τον αριθμό καταγραφή «ΑΡΧ 140».

Με ανακοίνωσή της, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και προσωπικά ο προϊστάμενός της δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους προσκόπους, καθώς και στους βαθμοφόρους τους για την υποδειγματική προς τις αξίες του πολιτισμού πράξη τους.


Πηγή: LesvosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια