Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέες βραχογραφίες βρέθηκαν κοντά στο Machu Picchu

Ο  Fernando Astete,   διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου  Machu Picchu   δήλωσε ότι δύο νέες βραχογραφίες ανακαλύφθηκαν  σε  σπήλαιο ...

Νέες βραχογραφίες βρέθηκαν κοντά στο Machu Picchu

Ο Fernando Astete, διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου Machu Picchu δήλωσε ότι δύο νέες βραχογραφίες ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο κοντά στα εμβληματικά ερείπια του Περού.



Οι βραχογραφίες απεικονίζουν έναν άνδρα και ένα καμηλοειδές σε μαύρο χρώμα. Το σπήλαιο βρίσκονται σε απόσταση 15 λεπτών περίπου με τα πόδια από το Machu Picchu.

Σύμφωνα με τον Astete οι βραχογραφίες είναι παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται κοντά στην ακρόπολη των Ίνκας, και απεικονίζουν επίσης άνδρες, αλπακά και άλλα ζώα, αποδοσμένα στο χρώμα της ώχρας και του μαύρου.

Οι δύο βραχογραφίες μπορεί να έχουν γίνει την περίοδο πριν τους Ίνκας, αναφέρει ο Astete, προσθέτοντας ότι περισσότερη έρευνα και μελέτη είναι απαραίτητη για να επιβεβαιώσει τη θεωρία.

Οι βραχογραφίες δεν καταγράφονται στα ευρήματα του Hiram Bingham, δηλώνει ο Astete, αναφερόμενος στον αμερικανικό αρχαιολόγο που ανακάλυψε την «Χαμένη πόλη των Ίνκας» το 1911.

Ο Bingham κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Machu Picchu ήταν η γενέτειρα της αυτοκρατορίας των Ίνκας ή ένα φρούριο, όπου αναζήτησαν καταφύγιο οι τελευταίοι πολεμιστές Ίνκας κατά τη διάρκεια του αγώνα τους ενάντια στους Ισπανούς κατακτητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια