Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο προσκήνιο η δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δήλο

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean Pierre Heim με τον υπουργό Πολιτισμού και Α...


Στο προσκήνιο η δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δήλο

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean Pierre Heim με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και συνεργάτες του, καθώς και τον Λύσανδρο Τσιλίδη, πρόεδρο της FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού). 

Ο κ. Heim ενημέρωσε τον κ. Μπαλτά για το όραμά του, τη δημιουργία ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δήλο.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος φιλέλληνας αρχιτέκτονας, παρουσίασε στον υπουργό το πρωτοποριακό σχέδιό του για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, που οραματίζεται. 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Μουσείο, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον, το οποίο αποτελεί από μόνο του σημείο αναφοράς. Παράλληλα, το Μουσείο θα είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την εξασφάλιση και προστασία των εξαιρετικά σημαντικών εκθεμάτων, αλλά και με πρόβλεψη να στεγάσει και τα εκθέματα που θα ανασκαφούν τα επόμενα χρόνια από την περιοχή της Δήλου.

Ο κ. Μπαλτάς ευχαρίστησε τον κ. Heim για το μεγάλο ενδιαφέρον του και για την ενημέρωση που του έκανε. 

Κατά τη συνάντηση, σημείωσε ότι ένα τέτοιο σπουδαίο εγχείρημα δεσμεύεται από το γεγονός ότι η Δήλος είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η εποπτεία της υπόκειται στην Εφορεία Κυκλάδων η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια να εξετάσει τις προτάσεις στο πλαίσιο του δικού της σχεδιασμού για τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο. 

Ο κ. Τσιλίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας, εμβληματικών έργων, με τις αντίστοιχες υποδομές, τα οποία θα προάγουν τον πολιτισμό και θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό της χώρας μας.


Πηγή: Real, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια