Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Απτικές Διαδρομές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας διαμορφώνει εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, που πρόσφατα άνοιξε τι...

Απτικές Διαδρομές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας διαμορφώνει εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και ποικιλομορφία των επισκεπτών, και επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με προβλήματα όρασης ή με κινητικές δυσκολίες.

Στόχος του Μουσείου είναι μέσα από την πραγματοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων κατάλληλα σχεδιασμένων για ομάδες ατόμων με διαφορετικές αναπηρίες να διατηρήσει και να αναπτύξει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, συνεισφέροντας στην κοινωνική αλληλεπίδραση και κοινωνική συνοχή του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΦΑ Βοιωτίας συνεργάζεται με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, καθώς και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων. 

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών υποδέχτηκε μια ομάδα ατόμων με προβλήματα όρασης από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, που μαζί με κατοίκους της Θήβας με προβλήματα όρασης, παρακολούθησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξενάγησης του μουσείου μέσα από επιλεγμένες απτικές διαδρομές, το οποίο παρουσίασε η αρχαιολόγος Αθηνά Παπαδάκη. 

Απτικές Διαδρομές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Απτικές Διαδρομές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ψηλαφίσουν εκθέματα του μουσείου που βρίσκονται εκτός προθηκών, να μάθουν για την ιστορία τους, καθώς και μέσα από απτικό εποπτικό υλικό να αντιληφθούν διακοσμητικά μοτίβα των εποχών που παρουσιάζονται στο μουσείο. 

Την ξενάγηση παρακολούθησε η κ. Βάσω Λάσπη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΜΕΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΑΜΕΑ Βοιωτίας, καθώς και η κ. Παναγιώτα Μπαρώνη, εκπρόσωπος της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων. 

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να καταγραφούν οι απόψεις και προτάσεις των συμμετεχόντων, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το μουσείο σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης. 


Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια