Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ντοκιμαντέρ για την Αρέθουσα

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Euforia-European Films for Innovative Audience Development σχεδιάστηκε ένα μαθητικό – εκπαιδευ...

Ντοκιμαντέρ για την Αρέθουσα

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Euforia-European Films for Innovative Audience Development σχεδιάστηκε ένα μαθητικό – εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ από τους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χαλκίδος, που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με θέμα το βιομηχανικό κτήριο της Αρέθουσας και τη μετατροπή του σε Μουσείο.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 ομάδα μαθητών, εκπαιδευτικών και σκηνοθετών κινηματογράφησαν το μνημείο με σκοπό την υλοποίηση του εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ, τα θέματα του οποίου αφορούν στην αρχιτεκτονική του κτηρίου, στη χρήση του διαχρονικά, στο χαρακτήρα της γειτονιάς του Αγίου Στεφάνου και στο μύθο της Αρέθουσας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας ανταποκρίθηκε δυναμικά στην πρόσκληση του Εσπερινού Λυκείου Χαλκίδας παρέχοντας πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Ντοκιμαντέρ για την Αρέθουσα

Ντοκιμαντέρ για την Αρέθουσα

Από πλευράς της Εφορείας, και υπό την μορφή μικρών συνεντεύξεων, συμμετείχαν: Παρή Καλαμαρά: προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας / Σοφία Κατσάλη, Γιάννης Χαιρετάκης: αρχαιολόγοι / Μαρία-Νίκη Κουτσούκου: μουσειολόγος / Σπύρος Παππάς: αρχιτέκτων / Δημήτρης Καραμουζάς, Παναγιώτης Κυπλιώτης: τεχνική υποστήριξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια