Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Για «πολιτικές αποφάσεις» κατηγορεί το ΚΑΣ ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Για περισσότερο «πολιτικές αποφάσεις παρά αρχαιολογικές» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκτάκτ...


Για «πολιτικές αποφάσεις» κατηγορεί το ΚΑΣ ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Για περισσότερο «πολιτικές αποφάσεις παρά αρχαιολογικές» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ για την Ακαδημία Πλάτωνος.

«Μία ακόμη λυπηρή απόφαση καταγράφει το ΚΑΣ στο ενεργητικό του» λέει χαρακτηριστικά ο ΣΕΚΑ και αποδίδει την απόφαση του ΚΑΣ που επιτρέπει την αύξηση (έως και 29%) του συντελεστή δόμησης σε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, «προφανώς σε πιέσεις συμφερόντων που επιθυμούν να χτίσουν με τους δικούς τους όρους».

«Η λεγόμενη και ''γνωμοδότηση'' του ΚΑΣ(και η προοπτική ανέγερσης "Mall" στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος), θα αποκτήσει ισχύ μετά από την υπογραφή της από τον υπουργό Πολιτισμού. Δυστυχώς, όμως, ούτε από τον κ. Μπαλτά (ο οποίος συστηματικά όσο και προκλητικά αρνείται κάθε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΚΑ για μία σειρά σημαντικών θεμάτων) μπορούμε να περιμένουμε απόφαση προάσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κόντρα στο Κ.Α.Σ. Ο κ. Μπαλτάς θα επικυρώσει την απόφασή του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια