Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνές συνέδριο για την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μουσική

Με την ευκαιρία της επετείου της 25ετίας από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθ...



Διεθνές συνέδριο για την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μουσική

Με την ευκαιρία της επετείου της 25ετίας από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνεται διεθνές συνέδριο με θέμα «Η μουσική και ο κόσμος των ζώων στην ελληνική και τη ρωμαϊκή αρχαιότητα», από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, την περίοδο 11-15 Ιουλίου στην Αθήνα.

Η έναρξη θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου 30) τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ώρα 19:00, με κεντρικό ομιλητή τον François-Bernard Mâche, μουσικολόγο, συνθέτη, ακαδημαϊκό και επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Philology and Zoömusicology». Θα ακολουθήσει παράσταση των δύο σωζόμενων δελφικών παιάνων από τη χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Οι πρωινές συνεδρίες (9:00-13:30 ) θα γίνονται στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου ) και οι απογευματινές (17:30-19:30 ) στη Γαλλική Σχολή (Διδότου 6 ).

Τις υπόλοιπες ημέρες, Τρίτη 12 & Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Ιουλίου, οι μεν πρωινές συνεδρίες (9:00-13:30) θα γίνονται στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου 30) και οι απογευματινές (17:30-19:30) στη Γαλλική Σχολή (Διδότου 6). 

Οι εργασίες θα κορυφωθούν με συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου 44) σύγχρονων έργων εμπνευσμένων από την αρχαιότητα, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ώρα 19:00, αλλά και με επίσκεψη στους Δελφούς για περιήγηση του χώρου και του μουσείου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Στον ιερό χώρο του ναού του Απόλλωνα, η χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα αποδώσει τους δύο δελφικούς παιάνες, στο ίδιο σημείο που αναπέμφθηκαν στον θεό για πρώτη φορά το 127 πΧ, γεγονός το οποίο θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ.  

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου.


Πηγή: ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια