Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αρχαία Ελλάδα δίνει λύσεις στον σύγχρονο κόσμο

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Κατερίνα Παναγοπ...

Η αρχαία Ελλάδα δίνει λύσεις στον σύγχρονο κόσμο
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Κατερίνα Παναγοπούλου ανάμεσα στους καθηγητές Στέφανο Παϊπέτη (αριστερά) και Σταύρο Παπαμαρινόπουλο στη συνέντευξη Τύπου
Στην Αρχαία Ολυμπία, σε έναν από τους σημαντικότερους ιερούς χώρους της ελληνικής αρχαιότητας, 180 μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας (Ελληνες και ξένοι καθηγητές και ερευνητές) θα συναντηθούν στο πλαίσιο συνεδρίου, που θα λάβει χώρα από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να κάνουν γνωστό ότι πολλές από τις απαντήσεις και τις αξίες που έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.

Το συνέδριο, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, έχει τίτλο «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος» και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα αλλά και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Κατά τη διάρκειά του θα επιχειρηθεί η περαιτέρω διερεύνηση των προοπτικών επίδρασης της αρχαιοελληνικής σκέψης στη φιλοσοφία, την επιστήμη και την τεχνολογία. Στόχος είναι να γίνει παγκόσμια γνωστή κάθε «αδιάβαστη γραμμή» της αρχαιοελληνικής γραμματείας και να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων. Οργανωτικός φορέας του συνεδρίου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών και βασικός υποστηρικτής του η πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αν η ελληνική σκέψη και οι αξίες μας κατάφεραν να οικοδομήσουν μία φορά το φαινομενικώς αδύνατο, μπορούν να το κάνουν ξανά. Υπό την προϋπόθεση της συντεταγμένης και επιστημονικά αποδεκτής, άρα εφαρμόσιμης στην πράξη, οργάνωσης γνώσεων και επιτευγμάτων που χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων ή παραγνωρίστηκαν λόγω σκοπιμοτήτων. Αυτός είναι ο λόγος που στηρίζουμε με αποφασιστικότητα αυτό το Διεπιστημονικό Διεθνές Συνέδριο. Γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι η αρχαία Ελλάδα και τα επιτεύγματά της παρέχουν το σύνολο των λύσεων που έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος».

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου η κυρία Παναγοπούλου θα εξαγγείλει την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου με την επωνυμία «Ίδρυμα Επιστημών και Ελληνικών Αξιών».

Σκοπός του ιδρύματος θα είναι η συγκέντρωση και αξιοποίηση του πλούτου του ελληνικού πολιτισμού και κυρίως η διάδοση των ελληνικών αξιών και της Ολυμπιακής Παιδείας. Ο πρόεδρος του συνεδρίου, καθηγητής Στέφανος Παϊπέτης, προτείνει σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα timelessgreece.org και να δηλώσουν συμμετοχή.


Πηγή: Μ. Λιβέρη, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια