Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεκδικήστε βραβείο EuropaNostra

Aν θέλετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2017, για την Πολιτιστική Κληρονομιά/EuropaNostra, π...

Διεκδικήστε βραβείο EuropaNostra

Aν θέλετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2017, για την Πολιτιστική Κληρονομιά/EuropaNostra, που είναι το σπουδαιότερο βραβείο στον τομέα αυτό, έχετε προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου 2016.

Τα βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στα σημαντικότερα επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη. Αποτελεί αναγνώριση της αριστείας και της αφοσίωσης που επιδεικνύουν οι αρχιτέκτονες, οι τεχνίτες, οι εμπειρογνώμονες στον τομέα πολιτιστικής κληρονομιάς, οι εθελοντές, τα σχολεία, οι τοπικές κοινότητες, οι κάτοχοι επιτευγμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης. Στόχος του είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία μέσω της «δύναμης της καλής πρακτικής και του παραδείγματος».

Για το έτος 2017, τα βραβεία θα λάβουν έως και 30 εξαίρετα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και πρωτοβουλίες σε τέσσερις κατηγορίες. Έως και 7 νικητές θα επιλεγούν για ο Grand Prix και θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έκαστος, ενώ ένας νικητής θα πάρει το Βραβείο Κοινού.

Δύο βραβεία στην Ελλάδα, το 2016

Το 2016, ανάμεσα στου βραβευθέντες βρέθηκαν και δύο ελληνικές συμμετοχές στην Κατηγορία «Αποκατάσταση»: η Βυζαντινή Εκκλησία του Αγ. Πέτρου στην Καστανιά της Μάνης και ο Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό των Πρεσπών!

Περισσότερες πληροφορίες:

Elena Bianchi
Heritage Awards Coordinator
eb@europanostra.org
+31 70 302 40 58


Πηγή: Μ. Κουρμπέλα, Enetpress

Δεν υπάρχουν σχόλια