Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοίγει ξανά για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης

Ανοίγει ξανά για το κοινό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης, καθώς βρίσκονται στο τελικό στάδιο...


Ανοίγει ξανά για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης

Ανοίγει ξανά για το κοινό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης, καθώς βρίσκονται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης οι ζημιές που προέκυψαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εργασίες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έγιναν τις προηγούμενες μέρες με ταχύτατους ρυθμούς από τα συνεργεία εργατοτεχνιτών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, με την αρωγή του Δήμου Μεσσήνης και το μεγαλύτερο τμήμα των διαδρομών περιήγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης.

Οι εργασίες λεπτομερούς καθαρισμού και συντήρησης των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν με τη χρηματοδότηση που έχει ήδη εγκριθεί από το ΥΠΠΟΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Μεσσήνης για τη θωράκιση, από πλημμύρες και πυρκαγιές, του ευρύτερου χώρου της αρχαίας Μεσσήνης.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια