Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου ανοίγει ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων και φιλοξενεί στον αύλειο χώρο του ένα αφιέρωμα στη μουσικ...


Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου ανοίγει ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων και φιλοξενεί στον αύλειο χώρο του ένα αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας τo Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.30. 

Η εκδήλωση αρχίζει με μία σύντομη ομιλία του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα (καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών) με θέμα : «Η μουσική παράδοση της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας».

Ακολουθεί συναυλία της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» με αστικά λαϊκά τραγούδια της Σμύρνης και της Πόλης, καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα, συρτά, μπάλους, χασάπικα, χασαποσέρβικα, αλλά και λαϊκά βαλσάκια που συνθέτουν την πλούσια πολυμορφία της μουσικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Ανατολής, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό σε αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών.

Η ορχήστρα «Φοίβος Ανωγεανάκης» αποτελείται από νέους μουσικούς που ακολουθούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού, τα οποία διοργανώνει από το 1993 το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων. Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες , οι οποίοι μαζί με τους μαθητές της σχολής συμβάλλουν δυναμικά στην προβολή και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης. 

Τη μουσική επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο μουσικολόγος Πέτρος Μουστάκας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες : Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου 
Ανδρέα Κορδέλλα 1, Λαύριο
Τηλ. : 2292022817


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια