Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο» είναι ο τίτλος του διεθνούς επιστημονικού συ...



«Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο» είναι ο τίτλος του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει ο «Σύλλογος των Αθηναίων» στο Μουσείο της Ακροπόλεως, το Σάββατο, 24 και την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο συνέδριο, το οποίο τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, αναστηλωτές - μηχανικοί και έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των νεώτερων ερευνών και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν τα γλυπτά του Παρθενώνα. 

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι από 14 Εθνικές Επιτροπές χωρών που υποστηρίζουν την επιστροφή των γλυπτών την Ελλάδα.  Στις επιστημονικές παρουσιάσεις συγκαταλέγονται στοιχεία από τα αρχεία του Έλγιν, για το ναυάγιο του Μέντορα και από τα Οθωμανικά Αρχεία της Κωνσταντινουπόλεως. 


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια