Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ξαναδίνει ζωή στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Εθνική Τράπεζα, Εταιρικό μέλος του Σωματείου, υλοποιούν το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του σπουδαίου αρ...

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ξαναδίνει ζωή στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Εθνική Τράπεζα, Εταιρικό μέλος του Σωματείου, υλοποιούν το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, μέσω της πλατφόρμας ACT4 GREECE της Εθνικής Τράπεζας. 

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε το 2008, με σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την εξεύρεση πόρων για την ένταξή τους στην καθημερινότητα των πολιτών. Στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου γίνεται πραγματικότητα η πρώτη πολιτιστική διαδρομή του Διαζώματος και το θέατρο της Κασσώπης αποτελεί έναν από τους σταθμούς αυτής της διαδρομής.

Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης είναι κτισμένο στις νότιες υπώρειες του Ζαλόγγου και έχει μια μοναδική θέα προς τη χερσόνησο της Πρέβεζας, τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο πέλαγος, τη Λευκάδα και τα Ακαρνανικά όρη.

Κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και φιλοξενούσε 6.000 θεατές. Στο θέατρο λάμβαναν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολιτικές συναθροίσεις του «Κοινού των Κασσωπαίων». 2.500 χρόνια μετά το αρχαίο θέατρο της Κασσώπηςστέκει ακόμη αγέρωχο στην πλαγιά του Ζαλόγγου και γοητεύει κάθε επισκέπτη. Τα σημάδια φθοράς που του έχει αφήσει ο χρόνος είναι εμφανή.

Η δράση «Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης» θα διαρκέσει έως 31.12.2016 και το ποσό των 80.000 ευρώ που επιδιώκουμε να συγκεντρωθεί θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, την οποία έχει ήδη αναθέσει το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ξανά ζωή σε ένα από τα ομορφότερα θέατρα της χώρας μας, στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης.

Γιατί εσύ έχεις τη δύναμη! #myKassopi #act4greece

Περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε στο www.diazoma.gr, στο Facebook& στο twitter.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια