Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξενάγηση στα άδυτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  συμμετέχει στην «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας»  οργαν...

Ξενάγηση στα άδυτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» οργανώνοντας  ξενάγηση στα «άδυτα» της μεγάλης έκθεσης του Μουσείου με τίτλο: «Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό», που θα εγκαινιαστεί το 2017.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διαδοχικά στάδια προετοιμασίας της έκθεσης και να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου όπου γίνονται οι σχετικές εργασίες (αποθήκες, εργαστήρια συντήρησης, αίθουσες υπό κατασκευή).

Η δράση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και των υπόλοιπων εργαζομένων στον πολιτισμό και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τις αξίες της ζωής, της ιστορικής μνήμης και την κοινωνική αναγκαιότητα της προστασίας των μνημείων.

Ώρες ξεναγήσεων: 12:00-14:00, σε δύο ομάδες των δεκαπέντε 15 ατόμων.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2313 310 201 (ώρες επικοινωνίας 09:00-16:00)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια