Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Ένας Θηβαίος αυλητής στην Αθήνα»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των...

«Ένας Θηβαίος αυλητής στην Αθήνα»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται«έναν Θηβαίο αυλητή στην Αθήνα». Πρόκειται για την επιτύμβια στήλη του φημισμένου αυλητή Ποτάμωνα, που έζησε ως μέτοικος στην Αθήνα τον 4ο αι. π.Χ. Μαζί του απεικονίζεται κι ο γέρων πατέρας του Ολύμπιχος, επίσης μουσικός και μαθητής του Πινδάρου. Ο «Θηβαίος αυλητής» αναδύθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.

Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και 27 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την τέχνη του αυλού και τους σπουδαίους μουσικούς της αρχαιότητας, που έζησαν ημέρες δόξας κι αναγνώρισης και θάφτηκαν με τιμές και απλότητα μακριά από τον τόπο τους.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, Κυριακή, 27 Νοεμβρίου
Ώρα: 13:00

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου  και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891


Δεν υπάρχουν σχόλια