Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ξεναγήσεις σε Μουσεία για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS

Θεσσαλονίκη: Ξεναγήσεις σε Μουσεία για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η 1η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει ξεναγήσεις σε Μουσεία της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς και τις διευθύνσεις των Μουσείων που συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ξεναγήσεις και διαμορφώνεται ως εξής:
  • Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 12.00, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – ξενάγηση στην έκθεση «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι-Υποθετικοί χοροί» από την Μαρία Χαριστού
  • Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11.00, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - ξεναγός: Κώστας Σφήκας
  • Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 11.00, Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης –ξενάγηση από την Έρικα Περαχιά-Ζεμούρ, Έφορο του Μουσείου
  • Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 12.00, Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής - ξεναγεί η επιμελήτρια της έκθεσης, Ελεωνόρα Σκουτέρη - Διδασκάλου, Κοινωνική ανθρωπολόγος, λαογράφος, τ. πανεπιστημιακός ΑΠΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση θα είναι τα 40 άτομα, εκτός από το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου λόγω στενότητας του χώρου, μπορούν να πάρουν μέρος έως και 20 άτομα.

Η είσοδος σε όσα Μουσεία έχουν εισιτήριο θα είναι ελεύθερη, ωστόσο, οι συμμετέχοντες στις ξεναγήσεις καλούνται να συνεισφέρουν εθελούσια το ποσό των 5 ευρώ (ή και άνω), με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου