Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη
Δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε στη LifO η επί δέκα χρόνια (σε δυο διαφορετικές φάσεις) γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αναφορές τόσα στα πεπραγμένα της περιόδου που βρισκόταν στο υπουργείο, όσο και κυρίως σε γεγονότα, παραλείψεις και προβληματισμούς για την παρούσα κατάσταση.   

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ήταν η σειρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού να εκδώσει τη δική της, σχολιάζοντας τα θέματα που ανέκυψαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή, η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. γνωστοποιεί ότι έχει ως πάγια τακτική να μην σχολιάζει «ποτέ δημόσια θέσεις και απόψεις πολιτικών προσώπων του Υπουργείου όταν αυτά δεν είναι εν' ενεργεία,με εξαίρεση μόνο περιπτώσεις όπου θίγεται η τιμή και η υπόληψη των εργαζομένων». Κάτι που όπως τονίζει, «στη συνέντευξη της κας. Μενδώνη, κατά την άποψη μας, δεν συμβαίνει».   

Ωστόσο, η Ομοσπονδία σπεύδει να πάρεει αποστάσεις από την ανακοίνωση του Σ.Ε.Α, τονίζοντας πως δεν συμφωνεί με τη γενίκευση που επιχειρήθηκε και που όπως υποστηρίζει «είχε προφανή σκοπό να θεωρηθεί η άποψη του συγκεκριμένου συλλόγου για την κα. Μενδώνη, ως καθολική άποψη των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. τόσο για την ίδια, όσο και για τα πεπραγμένα της θητείας της».   

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

«Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. έλαβε γνώση της πρόσφατης συνέντευξης της τέως Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, καθώς και του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Σ.Ε.Α. ως απάντηση στις απόψεις που εξέφρασε η κα. Μενδώνη.  

Η δική μας πάγια τακτική είναι να μη σχολιάζουμε ποτέ δημόσια θέσεις και απόψεις πολιτικών προσώπων του Υπουργείου όταν αυτά δεν είναι εν' ενεργεία, με εξαίρεση μόνο περιπτώσεις όπου θίγεται η τιμή και η υπόληψη των εργαζομένων. Κάτι που στη συνέντευξη της κας. Μενδώνη, κατά την άποψη μας, δεν συμβαίνει.   

Σεβόμαστε, βέβαια, τη θέση του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων να έχει διαφορετική προσέγγιση και να σχολιάζει συνεντεύξεις, όπως αυτή της τέως Γενικής Γραμματέα. Ωστόσο δεν δεχόμαστε τη γενίκευση που επιχειρήθηκε μέσω του δελτίου τύπου του Σ.Ε.Α.. και που είχε προφανή σκοπό να θεωρηθεί η άποψη του συγκεκριμένου συλλόγου για την κα. Μενδώνη, ως καθολική άποψη των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. τόσο για την ίδια, όσο και για τα πεπραγμένα της θητείας της.   

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α γνωρίζουμε πολύ καλά ποια ήταν η εποχή που το έργο του Υπουργείου ήταν στην κορύφωση του και η λειτουργία του βελτιωνόταν προοδευτικά, σίγουρα πάντως δεν είναι η σημερινή.   

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ» 

Πηγή: LiFO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου