Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σώστε το Δίδυμο Λουτρό της Βέροιας

Το δίδυμο λουτρό της Βέροιας (15ος αι.) κρύβει έναν πολύτιμο θησαυρό! Τις μοναδικές οθωμανικές τοιχογραφίες με αφηγηματικές σκηνές σε ...

Σώστε το Δίδυμο Λουτρό της Βέροιας

Το δίδυμο λουτρό της Βέροιας (15ος αι.) κρύβει έναν πολύτιμο θησαυρό! Τις μοναδικές οθωμανικές τοιχογραφίες με αφηγηματικές σκηνές σε μεγάλη κλίμακα που έχουν βρεθεί ως τώρα! 

Μπορεί να αναδειχτεί σε διάσημο προορισμό για όσους αγαπούν την τέχνη και την ιστορία της, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να συντηρηθεί και να ανοίξει στο κοινό... Αν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, το 2020 θα μπορεί να υποδεχτεί τους επισκέπτες του και να γίνει στολίδι της Βέροιας και της Μακεδονίας!

Γιατί είναι σημαντικό;

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου της αποκατάστασης του δίδυμου λουτρού της Βέροιας, ενός από τα σπουδαιότερα μνημεία ισλαμικής τέχνης στη Βέροια και όχι μόνον, του οποίου η μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο,ώστε να αποτελέσει έναν ακόμη σημαντικό πόλο ανάπτυξης της Βέροιας. 

Αν θέλετε να βοηθήσετε, υπογράψτε εδώ. Με τον τρόπο αυτόν, βοηθάτε να διασωθεί ένα πολύτιμο μνημείο της Βέροιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια