Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χιλιάδες εικόνες έργων του Metropolitan Museum of Art ελεύθερες για download χωρίς κανέναν περιορισμό

Το Μουσείο αποφάσισε να διαθέσει προς download 375.000 εικόνες έργων της συλλογής του, χωρίς περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία πε...



Χιλιάδες εικόνες έργων του Metropolitan Museum of Art ελεύθερες για download χωρίς κανέναν περιορισμό

Το Μουσείο αποφάσισε να διαθέσει προς download 375.000 εικόνες έργων της συλλογής του, χωρίς περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία περί copyright.

Το Metropolitan Museum of Art στην Νέα Υόρκη αποφάσισε να διαθέσει προς download 375.000 εικόνες έργων της συλλογής του, ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία περί copyright.   

Το μουσείο ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του στο πλαίσιο της καινούργιας Open Access πολιτικής του, η οποία περιλαμβάνει συνεργασίες με Creative Commons, Wikimedia και Pinterest, με στόχο να καταστήσει την τεράστια συλλογή του όσο πιο εύκολα και ευρέως προσβάσιμη.   

Οι χρήστες μπορούν πλέον να επισκεφθούν τη βάση δεδομένων στο Creative Commons και να αποθηκεύσουμε εικόνες της προτίμησής μας, προσθέτοντας tags. Στο Pinterest, μπορεί κανείς να κάνει pin των αγαπημένων του εικόνων,ενώ στο Wikimedia Commons, ο Richard Knipel, σε συνεργασία με άλλους Wikipedians θα τεκμηριώνει τα metadata του κάθε έργου τέχνης. 

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια