Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Kosmos θα εκπέμψει ζωντανά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί το ραδιοφωνικό σταθ...

Το Kosmos θα εκπέμψει ζωντανά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί το ραδιοφωνικό σταθμό  Kosmos που θα εκπέμπει ζωντανά μέσα από το Μουσείο και θα ταξιδέψει τους ακροατές του στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν».  

Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, το Kosmos και οι παραγωγοί του, μεταφέρονται στον χώρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, εκπέμπουν από εκεί ένα επτάωρο ζωντανό πρόγραμμα και προσφέρουν στους ακροατές του σταθμού δύο δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση, μία στη 13.00 και μία στις 15.00. (Για τις ξεναγήσεις θα διανεμηθούν δελτία προτεραιότητας την ίδια ημέρα  από το μουσείο.)

Παράλληλα, 13.00-14.00, ο Διευθυντής του Μουσείου, Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης συνομιλεί ζωντανά στον αέρα με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο και τον Φώτη Απέργη από το Δεύτερο Πρόγραμμα και ξεναγεί νοερά τους ακροατές των δύο σταθμών πανελλαδικά, στην Κυκλαδική Κοινωνία, όπως ήταν 5000 χρόνια πριν.   

Η έκθεση  «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» που διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τα 30 χρόνια του  έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες επισκέπτες. Καθώς έως σήμερα δεν υπάρχουν τεκμήρια γραφής της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, η έκθεση επιχειρεί να αναγνώσει με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την  Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις ασχολίες των κατοίκων, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.

Το Kosmos θα εκπέμψει ζωντανά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν

Το Kosmos θα εκπέμψει ζωντανά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν

Το Kosmos θα εκπέμψει ζωντανά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν
Στο τέλος της έκθεσης προβάλλεται η ταινία- ποίημα 4 λεπτών, σε σενάριο-αφήγηση του Καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη, σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, μουσική Μαριλένας Ορφανού  και παραγωγή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Haos Film (Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη).

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και περιλαμβάνει 191 αρχαία αντικείμενα: από τη συλλογή του ίδιου του Μουσείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (98 έργα από τα Μουσεία Νάξου, Απειράνθου, Σύρου και Πάρου), καθώς και από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. 

Ξεναγήσεις στην έκθεση πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12.00 &  στις 15.00.

Είσοδος: 7€  

Μειωμένη είσοδος: 

- άτομα άνω των 65 ετών: € 3,5 - φοιτητές, άτομα 19-26 ετών: € 3,5 - ομάδες 15 ατόμων και άνω: € 5 (ανά άτομο)*   

Γενική Είσοδος κάθε Δευτέρα:  5€ 
Φίλοι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, είσοδος ελεύθερη 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό.   

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» Κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00 & 15.00 

Κόστος: Με το εισιτήριο εισόδου της έκθεσης/ Είσοδος ελεύθερη για τους Φίλους του ΜΚΤ Δελτία προτεραιότητας ξεκινούν να δίνονται 1 ώρα πριν από κάθε προγραμματισμένη ξενάγηση.


Πηγή: LiFO


Δεν υπάρχουν σχόλια